2014. július 28., hétfő

Gyors és egészséges

Az ilyen típusú ételeken keresztül szeretném bebizonyítani, hogy  gyorsan elkészíteni egy egészséges főtt ételt nem egy lehetetlen küldetés. És ez az, amit még egy személyre is érdemes elkészíteni, ha magányos esténken főtt ételre vágyunk. Kb. annyi idő alatt elkészül, mint egy melegszendvics.

Fűszeres afrikai harcsa kapros-joghurtos salátával


Hozzávalók:
15 dkg afrikai harcsa

citrombors
kevés olivaolaj
konyhakész salátakeverék
2 ek natur joghurt
kevés kapor
egy gerezd citrom

Elkészítés:
A halat befűszerezem, én most a són kívül csak citromborsot használtam, ami megadta a fő ízét. Az olajat felforrósítom egy jófajta teflon serpenyőben vagy grill serpenyőben és 5-7 percig sütöm a halacska mindkét oldalát. Míg az pirul, egy kis tálba teszem a salátakeveréket (jégsaláta-lilakáposzta-sárgarépás verziót vettem), a kaporral elkevert joghurtot ráöntöm, majd tányérra szedem. Ha szépen megpirult a halunk, a tetejére teszem.

Persze ha nagyobb mennyiséget készítünk, gazdaságosabb megvenni a salátának valókat egyesével és úgy elkészíteni, de ezt tényleg azért osztottam meg, hogy lássátok mennyire gyorsan lehet finomat készíteni. Ezt a bejegyzést főleg azoknak a tizen-huszonéveseknek szánom, akik úgy gondolják nincs affinitásuk a főzéshez és azt valami borzasztó mumusnak tekintik :) Szóval hajrá Lányok! Főzni jó! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése