2014. április 23., szerda

Egy kis mediterrán ízvilág

Friss kicsi cukkiniket vettem, amit némi sárgarépával kiegészítve gyors, finom salátát készítettem, majd megkoronáztam egy kis tojással :)

Mediterrán cukkinisaláta bevert tojással

Hozzávalók (2 főre):
2 kicsi cukkini
1 közepes sárgarépa
5-6 db olajban eltett aszalt paradicsom
2 marék fekete olivabogyó
kevés mediterrán szőlőmagolaj
4 tojás
felkarikázott bagett
zöld pesto


Elkészítés:
A cukkiniket alapos mosás után zöldséghámozóval vékony lapokra szelem, ugyanígy a megpucolt sárgarépát is. A cukkini belső magos részét már nem teszem hozzá, de a mostani friss, zsenge cukkiniknek szinte alig van magja még. Ezeket a lapos szálakat belehalmozom egy tálba, megszórom a felkarikázott olivabogyóval, valamint a felcsíkozott aszalt paradicsommal. Közben egy kis lábasban teszek fel vizet forralni. A salátát meglocsolom a mediterrán szőlőmagolajjal. Ha ilyenünk nincsen, akkor friss aprított bazsalikommal, oregánóval, zúzott fokhagymával kikevert olivaolajjal is helyettesíthetjük. Ha felforrt a víz, lejjebb veszem alatta a lángot és a gyöngyöző vízbe eresztem óvatosan a tojásokat. Kb. 4-5 perc után szűrőkanállal kiveszem, a tányérba púpozott saláta tetejére helyezem, sózom és felvágom őket.
Hozzá felkarikázott, pesto-val megkent bagettet kínálok. Isteni finom így együtt, jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése