2014. március 30., vasárnap

A minden évben kihagyhatatlan: MEDVEHAGYMA

Valóban minden évben elmegyünk Anyukámmal medvehagymát szedni egy közeli erdőbe, amiből frissen is készítek valamit, valamint jó nagy adagot le is fagyasztok, így egész évben rendelkezésre áll. Megmosom őket, leszárítom majd felaprítom és mehet is a zacskóba.
Gondolkodtam, hogy mit főzzek belőle frissen, és nagyon nem reagáltam most túl...így lett ez a "medvehagymás ami a hűtőmben van" típusú fogás.

Medvehagymás tavaszi rizses hús

Hozzávalók:
egy nagyobb bögre barna rizs
2 db csirkemell
fagyasztott zöldségkeverék
két marék aprított medvehagyma
két marék aprított rukkola
olaj
só, bors

Elkészítés:
Kevés olajon, magas lángon megpirítom az apróra vágott csirkemellet, sózom, borsozom. A rizst forró, sós vízben megfőzöm, a zöldségeket pedig párolóedényben megpárolom. A csirkemellhez adom a rukkolát és a medvehagymát, és ha kész a rizs és a zöldség, akkor azokat is hozzáadom. Nagyjából ennyi :) Semmi különös nincs ebben, de egyszerűen ilyen napsütéses időben hihetetlen jól esnek az ilyen friss, tavasz-ízű ételek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése