2013. november 18., hétfő

Spenót imádóknak

Elsőként álljon itt az a recept, amit beneveztem most a NoSalty és a Hulala által meghirdetett recept versenyre is. Az étel története annyi, hogy a baráti társaságunkkal van egy Vándor Gasztro-Party elnevezésű kis rendezvényünk. Ez arról szól, hogy mindig a házigazda mondja meg, mi legyen a téma, és mindenki annak megfelelő ételt visz. Legutóbbi témánk a 'színek' voltak, mi a zöldet választottuk, és összeállt a nagyon zöld, nem túl esztétikus (na jó, ne szépítsük: meglehetősen csúnya) étek, a

Házi spenótos gnocchi parajos-márványsajtos csirkés raguval





Hozzávalók  a gnocchi-hoz:
1 kg krumpli
 30-40 dkg liszt
1 tojás
 
3 ek. parajpüré

Hozzávalók a raguhoz:
60 dkg csirkemell
30 dkg fagyasztott leveles spenót
4 dl Hulala főzőkrém
3 gerezd fokhagyma
6-7 dkg márványsajt
 
szerecsendió
olaj

Elkészítés:
A gnocchi-hoz felteszem főni a megpucolt krumplit, majd leszűröm és hagyom kihűlni.
A csirkemellett kis kockákra vágom olajon sütöm, párolom, amig ki nem fehéredik, sózom. Ezután hozzáteszem a leveles spenótot és az apróra vágott fokhagymát, összefőzöm mindezt. Hozzáöntöm a Hulala főzőkrémet és belemorzsolom a márványsajtot, még 10-15 percig rotyogtatom lassú tűzön, míg elolvad a sajt. Friss szerecsendiót reszelek bele és kész is.
Alaposan összetöröm a krumplit, hozzáütök egy tojást, a parajpürét és fokozatosan adagolom hozzá a lisztet amíg gyúrható tésztát nem kapok. Kb.2 cm átmérőjű hengereket formázok belőle (mint egy kígyó), kicsit lelapítom, majd felvagdosom 3-4 cm-es darabokra. Villával csíkos mintát nyomok bele, majd sós forró vízben megfőzöm őket. Ha feljönnek a víz tetejére, 1 percet még várok és kiszedem őket.

Összekeverem a spenótos-csirkés raguval és tálalom is. Igény szerint reszelt sajttal még meg lehet bolondítani. A spenót-márványsajt-fokhagyma hármas isteni ízkompozíciót alkot J.


S bár a recept előtt említettem, hogy elég rosszul néz ki szegény, azért olyan ez mint a Chokito....ronda és finom :)




2 megjegyzés:

  1. Szia
    A gnocchi még jobb ízű lesz ha keversz bele egy kis reszelt parmezánt. rengeteget dob rajta!!!

    VálaszTörlés